WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tamnavulin 25 Year Old 1991 WhiskyBroker

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, april 01, 2019 06:32:44

Distilleerderij: Tamnavulin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tamnavulin 25 Year Old 1991/2017 WhiskyBroker, hogshead #5851, 272 bts
Kleur: licht goud
ABV: 51.0%

Meubelmaker

Goh, dit is nog maar mijn tiende Tamnavulin. Niet bepaald een distilleerderij die vaak op mijn radar verschijnt. Maar dat heeft alles te maken met het feit dat de standaardrange van deze distilleerderij weinig tot de verbeelding spreekt. En het overgrote deel verdwijnt natuurlijk in blends, die van Whyte & Mackay, Crawfords en Mackinlay’s, om er maar enkele te noemen. Eens benieuwd wat deze onafhankelijke botteling van een kwarteeuw oud single cask voor me doet.

Op de neus ben ik er alvast niet kapot van. Veel hout, weinig fruit. Vers gezaagde planken en houtkrullen, alsof ik in het atelier van een meubelmaker sta. Met een beetje verbeelding krijg ik appels en ananas, maar ik moet er echt voor werken. Nougat, misschien? Tja. Moeilijk.

De body is prima. Romig en pittig. Maar qua smaak zit ik opnieuw in het hout, hoor. Een bittertje en flink wat kruiden, maar amper fruitigheid. Appel, peer… de kruiden worden gewoon te luid, waardoor het fruit niet kan spreken. Dit is bijna astringent. Jammer.

De afdronk is middellang, bitter en kruidig.

Destijds te koop voor ocharme 80 EUR wat eigenlijk goedkoop is. Maar hij is absoluut niet top, dus ja… moeilijk. Die centen spendeer ik graag elders.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4518