WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tamnavulin Double Cask

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 31, 2019 08:01:54

Distilleerderij: Tamnavulin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tamnavulin Double Cask
Kleur: amber
ABV: 40%

Appel

Tamnavulin wordt nog steeds bestierd door Whyte & Mackay maar nog maar pas geherlanceerd als single malt. In 2016 was dat. Daarvoor kwam je deze amper tegen, want het huis legde de nadruk op Isle of Jura en in mindere mate Fettercairn. Eén van de nieuwe releases is deze Double Cask die, zoals de naam al aangeeft, op twee types vaten rijpte. Eerst een normale rijping op Amerikaanse barrels en dan nog een finish op sherryvaten. Gebotteld op de minimumsterkte, is deze bedoeld als entry level malt.

De neus is aangenaam, maar licht. Een beetje te zacht om echt uitgesproken te zijn. Vooral appel schemert door met wat vanille, karamel en iets van mandarijnen op de achtergrond. Heel erg licht, hoor.

De aanzet is al even zacht en bijna waterachtig. Dit niemendalletje offreert opnieuw wat appels en mandarijn, aangevuld met wat honing en een klein bittertje van het hout. Maar veel heeft hij niet op het lijf.

De afdronk is redelijk kort, licht drogend en… tja… gewoon wat flauw op hazelnoot, mandarijn en hout.

Valt wat tegen op de neus na. Heeft minder om het lijf dan een goeie blend. Met zijn prijskaartje van ocharme 30 EUR is dit een mooie introductie tot het merk, maar hij zal je niet van je sokken blazen.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4517