WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Strathearn 3 Year Old 2015 PX Cask #141 for Lobland

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, maart 30, 2019 07:41:29

Distilleerderij: Strathearn
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Strathearn 3 Year Old 2015/2019, PX Sherry Octave #141 for Lobland, 30 bts
Kleur: koper
ABV: 56.3%

Snoepje

Een nieuwe botteling voor de jongens en meisjes van de Bring Your Own Bottle Club – kortweg BYOBC of ‘biopsy’ – gedeeld met de Casqueteers, die guitige kerels uit Nederland. Flesje 30 van de 30 staat alleszins te pronken in mijn whiskykast. Het gaat om een erg jonge Strathearn, een new kid on the block zeg maar. Het kleurtje is alvast erg mooi en het oog wil ook wat!

Het is op de neus onmiddellijk duidelijk dat dit een jong beestje is. Hij kan zijn new make karakter niet verbergen. Maar toch geurt dit al best aangenaam met rood fruit en munt, moutsuikers en iets snoeperigs als van Haribo beertjes met citroenzuur. Abrikozen en verse vijgen, wat kruisbessen en iets van rozenblaadjes. Een snoepje op de neus.

Ondanks het hoge ABV komt hij vlotjes binnen. Mierzoet met een prikkel. Je proeft rood fruit, munt en roze pompelmoes, maar ook mango en perzik. Dat begint goed. Dan komen de kruiden sterk opzetten. Kruidnagel, zwarte peper, kaneel en munt. Midpalate wordt hij een tikkeltje droger.

De afdronk is erg lang, zoet en kruidig en droog.

Ik proefde eerder nog maar één Strathearn, die iets ouder was, maar deze is eerlijk gezegd stukken beter. Dat moet dan wel het vat zijn, zeker? Maar dat een whisky mij al zo kan bekoren op zulke jonge leeftijd, is toch wel een teken dat ze bij Strathearn weten waar ze mee bezig zijn.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4516