WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Lagavulin 9 Year Old – Game of Thrones ‘House Lannister’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 26, 2019 07:14:17

Distilleerderij: Lagavulin
Regio: Schotland
Fles: Lagavulin 9 Year Old, Game of Thrones ‘House Lannister’
Kleur: koper
ABV: 46%

Casterly Rock

Ah… de Lannisters… die snode maar sexy koningin Cersei; de grappige, zuipende dwerg Tyrion en de knappe, heldhaftige prins Jamie. De Lannisters zwaaien de plak in Westeros en het verbaast me niks dat hiervoor Lagavulin werd uitgekozen. En dan nog eentje met een leeftijdsaanduiding. Voor mij al de 25e Lagavulin die ik aan de lippen zet. Party time!

De neus is op z’n zacht gezegd interessant te noemen. Hoewel de rokerigheid aanwezig is, lijkt het meer richting vermolmd hout en rottende plantenresten te gaan dan om echte turf, maar het werkt erg goed. Woodsmoke en zelfs een hint van brandend plastic. Koeienvlaai in de zon (ik weet het, ik weet het). Nat mos. En ook een beetje fruit, hoor. Denk appelsien, nectarine en banaan, echt waar! Hint van kaneel. Tabaksbladeren maken het plaatje compleet. Dit is erg leuk!

Hij is geweldig olieachtig. Eerst komt het zoete (karamel, marshmellows, rode bessen, nectarine, mandarijn), dan volgt de rook en het roet. Kaneel en kruidnagel, peper. Pruimtabak. Okkernoten. Hint van Abroath Smokies. Dit is machtig, hoor. En dat terwijl hij toch maar op 46% zit. Knap!

Heerlijk lange afdronk op zoete turf.

A Lannister always pays his debts. Deze lost ook volledig de verwachtingen in. Leuke Lagavulin! Hier ga ik me nog een fles van bijbestellen. Samen met de Talisker is dit onder twijfel de beste uit deze Game of Thrones reeks!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-03-2019

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4512