WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Oban Bay Reserve – Game of Thrones ‘The Night’s Watch’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, maart 25, 2019 07:23:23

Distilleerderij: Oban
Regio: Schotland
Fles: Oban Bay Reserve, Game of Thrones ‘The Night’s Watch’
Kleur: amber
ABV: 43%

The Wall

Het buitenbeentje van de reeks, want geen vertegenwoordiger van één van de Houses of Westeros, maar van de Night’s Watch, de celibataire kerels die The Wall in The North bewaken tegen de White Walkers (en dan heb ik het over de bad guys in Game of Thrones, niet de slechte whisky van Johnnie Walker). De fles zit dan ook strak in het zwart. Stiekem hoop ik dat dit een geweldige Oban is, maar vrees dat het wel eens de Little Bay in een nieuw jasje zou kunnen zijn.

Hoewel de neus wel wat maritieme trekjes vertoon krijg ik toch vooral peperkoek, abrikozen, appelsien en sultanas. Nog wat schoenpoets, tabaksbladeren en een hint van maraschinokers. Tikkeltje waxy. Dit is prima!

Goeie body. Romig en rond. Het fruit keert weer, maar wordt aangevuld met een tikkeltje nootmuskaat, zwarte peper en kaneel. Iets van munt. Een erg moutig hart met een zoetje en drogend naarmate de malt langer op je tong danst. Donkere karamel. Marsepein en gezouten karamel. Ik hou hier wel van.

In de middellange tot lange afdronk krijg ik nog steeds kruiden terwijl het zoete door het zilte overstemt geraakt. Een bittertje op het sterfbed.

Nope, dit is niet hetzelfde als de Little Bay. Meer body, meer karakter. Beter.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4511