WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Clynelish Reserve – Game of Thrones ‘House Tyrell’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 24, 2019 08:38:44

Distilleerderij: Clynelish
Regio: Schotland
Fles: Clynelish Reserve, Game of Thrones ‘House Tyrell’
Kleur: vol goud
ABV: 51.2%

Highgarden

Ik beken: ik kan me niet herinneren ooit een teleurstellende Clynelish geproefd te hebben (en dit is toch al nummer 72 voor me, zie ik net). Dus is dit er eentje waar ik enorm naar uitkeek. En op 51.2%, da’s ook al een meevaller. Van deze Clynelish wordt ook beweert dat er minder van in omloop zijn, waardoor hij erg gegeerd is en al snel in prijs gestegen. Tja. Gelukkig hoef ik me daar niks van aan te trekken, want ik speelde het slim (denk ik, toch) en bestelde gewoon de hele set. Soit. Proeven!

Stevige en erg minerale neus op kinine, limoen- en appelsiensap, jonge appels, mango, parafine, noten, onrijpe banaan en kiezels in de rivierbedding. Florale toets en zelfs iets van… euh… afwasmiddel? Geen nood! Het werkt! Dit is een heerlijke neus (hoewel ik beken dat ik al betere genosed heb).

Goeie body en onmiddellijk betrekkelijk pikant. Flink gepeperd. Maar best drinkbaar zonder water, hoor. Kinine en iets snoeperigs komen eerst – beetje verrassend – alvorens honing en rozijntjes de kop opsteken. Kalk, gember en vanille, Sevilla appelsienen, kaarsvet, hij heeft het weer allemaal. Maar… het moet gezegd: er zit een zepig randje aan.

De afdronk is lang op honing, bijenwas, vanille en peper maar met een erg florale toets.

Prima Clynelish, maar hij flirt met parfum. We steken het op Olenna Tyrell, de Queen of Thorns.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4510