WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Royal Lochnagar 12 Year Old – Game of Thrones ‘House Baratheon’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, maart 22, 2019 07:09:11

Distilleerderij: Royal Lochnagar
Regio: Schotland
Fles: Royal Lochnagar 12 Year Old, Game of Thrones ‘House Baratheon’
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Storm’s End

Al snel ging het gerucht (bewust woordkeuze, want ik heb er geen bewijzen of cijfers over gevonden) dat deze fles – samen met de Clynelish – het moeilijkst te vinden was, want de minste van gemaakt. Resultaat: deze fles van 50 EUR ging al razendsnel voor het dubbele, drievoudige of zelfs meer over de virtuele toonbank (ik zag er eentje op een veiling voor 350 EUR gaan in de week na de release, stel je voor!). Moet dat de aandacht afleiden van het feit dat het de ‘gewone’ Royal Lochnagar 12 in een nieuwe verpakking is? Ik troost me met de gedachte dat ik hem nog niet eerder geproefd heb.

Lentefrisse neus op appels, gekonfijte citroenen, meloen en vers afgereden gras. Vanille en moutsuiker. Zoet en compleet verstoken van enige kruidigheid. Betrekkelijk eenvoudig. En toch… ik vind hem best lekker op de neus.

Maar jongens, toch… die aanzet is echt ondermaats. Dit is bijna waterachtig. Naast de appels en het citrusfruit krijg ik nu ook hints van ananas, yoghurt met stukjes peer en honing. Er zitten wat groene tuinkruiden in. En iets van plantenwortels. Drogende eik. Wat late karamel. Wordt beter vanaf de tweede slok, maar groots wordt hij nooit.

Pas in de eerder korte afdronk verschijnt er een pepertje. Maar de nadruk ligt op vanille. Maak daar gerust pudding van.

Betrekkelijk eenvoudige, maar aangename Lochnagar, maar hij had toch iets meer power en vooral body mogen hebben.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4508