WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cardhu Gold Reserve – Game of Thrones ‘House Targaryen’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 21, 2019 07:23:49

Distilleerderij: Cardhu
Regio: Schotland
Fles: Cardhu Gold Reserve, Game of Thrones ‘House Targaryen’
Kleur: vol goud
ABV: 40%

Dragonstone

De Cardhu Gold Reserve werd gelanceerd in 2014. Ik had het voorrecht aanwezig te zijn op het release event in Brussel. Maar, laten we eerlijk zijn, het is een delicate aperitief-malt en niets meer. En voor de Game of Thrones reeks werd de samenstelling niet eens aangepast. Dit is dus dezelfde liquid in een andere fles met fancy label (en een flink hoger prijskaartje).

Erg timide op de neus. Wat fruitsla van rode appels en zachte peren, gesuikerde appelsienschillen en toffee. Iets van noten – maak daar maar marsepein van – en wat potpourri. Boterbabbelaars en een heuse florale toets. Snoeperig zoet.

Erg zacht op de tong, beetje zwak zelfs. Citrusschillen, karamel, toets van peper, menthol en hint van kaneel. Cederhout? Cacao? Het is allemaal nogal zacht en weinig uitgesproken.

De afdronk, die middellang is met een zacht pepertje, geeft op het sterfbed appels en amandelnoten.

Daenerys verdient een pittiger drammetje dan dit niemendalletje. Een allemansvriend.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4507