WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dalwhinnie Winter’s Frost – Game of Thrones ‘House Stark’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 19, 2019 07:34:17

Distilleerderij: Dalwhinnie
Regio: Schotland
Fles: Dalwhinnie Winter’s Frost, Game of Thrones ‘House Stark’
Kleur: oud goud
ABV: 43%

Winterfell

Dat House Stark – die toch wel een beetje de helden van Game of Thrones zijn – het moeten stellen met ‘slechts’ een Dalwhinnie vond ik wat jammer, maar anderzijds is Dalwhinnie wel één van de koudste distilleerderijen met haar hoogte van 326 meter en bijgevolg een gemiddelde jaartemperatuur van 6° Celsius. De naam doet me wat vermoeden dat het een her-botteling is van de Winter’s Gold, die ik maar matig vond. Hart vasthouden.

Nou, op de neus valt het alleszins best mee. Vanille, appels, bergamot, perzik en rozijntjes. Iets van menthol en koude koffie. Donkere karamel. Wat mij betreft een beetje ‘donkerder’ dan de Winter’s Gold, als u begrijpt wat ik bedoel. Pruimen. Honing. Kaneel. Aangenaam.

De aanzet valt mee. Romig en fruitig met een pittig randje. Zoetzuur nu, als van appelsienen en Granny Smith appels, gevolgd door wat peper en kaneel. Gember ook. Een florale toets, ook. Midpalate krijg ik meer citroensap en wat kinine.

De afdronk is middellang, mierzoet met een zuurtje en een lichte kruidigheid. Wat tannine op het sterfbed.

Dit is stukken beter dan de Winter’s Gold, hoor! Aangenaam verrast.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4505