WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Talisker Select Reserve – Game of Thrones ‘House Greyjoy’

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, maart 18, 2019 06:33:35

Distilleerderij: Talisker
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Talisker Select Reserve, Game of Thrones ‘House Greyjoy’
Kleur: koper
ABV: 45.8%

Iron Islands

Ha, wie houdt er niet van Game of Thrones? Toen Diageo, in afwachting van het laatste seizoen dat er in april zit aan te komen, een speciale reeks van 8 single malts aankondigde, was ik er als de kippen bij om een volledige set te bestellen. Ik beken, ik keek vooral uit naar de Oban, Clynelish, Lagavulin en deze Talisker. Ik weet dat ik ze te zijner tijd met plezier allemaal zal proeven, maar de Talisker kreeg toch voorrang. Die moest er als eerste aan geloven op de dag dat de flessen aankwamen. Hij vertegenwoordigd House Greyjoy, die op de Iron Islands de Drowned God aanbidden en een zeevarend volk zijn. Talisker lijkt alvast een goeie keuze om dit Huis te vertegenwoordigen.

De neus is lekker complex met enerzijds de typische toetsen van Talisker – rook, peper en citrus – maar anderzijds ook geweldige toetsen van groene olijven, beef jerky en kruidnagel. Iets van tabaksbladeren en gezouten melkchocolade.

Prima mondgevoel. Romig en vol. Opnieuw flink wat peper, houtkruiden, vanille en iets van abrikozen, maar het is de zilte chocolade (of is dat gezouten karamel?) die de plak zwaait. De peper wordt groots. Doe maar chili. Hint van heide en menthol.

Dat zet zich lekker door in de middellange afdronk, die eindigt op chocolade, tabak en peper.

Deze doet me eigenlijk vooral denken aan de geweldige 8 Year Old uit de Special Release, maar dan in een light versie. Geweldige Talisker, als u het mij vraagt, die perfect aansluit bij de Ironborn uit de populaire reeks.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4504