WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Drop of the Irish Blackadder (b. 2017)

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 17, 2019 08:02:26

Bottelaar: Blackadder
Regio: Ierland
Fles: A Drop of the Irish, single malt whiskey, b. 2017, Cask DI 2017-6, 314 bts
Kleur: stro
ABV: 60.1%

Winegums

Op mijn verjaardagstasting verraste mijn vriend Anthony – liefhebber van Arran en Glen Moray – mij op een doosje met wat samples. Eén daarvan zet ik vandaag aan de lippen. Het is immers St Patrick’s Day. Het gaat om de Ierse whiskey Drop of the Irish – gebottled in 2017 – van onafhankelijk bottelaar Blackadder. Ze hebben al heel wat ‘Drops’ uitgebracht. Deze is een single cask versie op vatsterkte uit 2017.

De neus is romig, maar licht. Enkel wat wit fruit en wit brood. Vanille en gras. Hint van ananas en citroen. Maar, in alle eerlijkheid, betrekkelijk vlak. En ondanks het hoge ABV, brandt hij absoluut niet.

Ook op de tong zou je hem zijn hoge alcoholpercentage niet toeschrijven. Nu krijg ik eerst wit fruit (appels, peren), onmiddellijk gevolgd door limoensap. Plots is daar dan toch die grote kruidigheid: witte peper en zoethout. Midpalate wordt hij weer zoeter als van winegums en een toefje banaan.

De afdronk is middellang en kruidig, een tikkeltje zesty en scherp.

Er staat geen leeftijd op het label, maar zowel neus, smaak als alcoholpercentage doen vermoeden dat het een jong beestje is. Niet slecht, maar verre van top. Bedankt, Anthony.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4503