WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yoichi 15 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, maart 15, 2019 17:54:33

Distilleerderij: Yoichi
Regio: Japan
Fles: Yoichi 15 Year Old
Kleur: amber
ABV: 45%

Mizunara

Moh, kijk nu wat ik nog in mijn sampledoosje vind… een Yoichi 15 Year Old. Sampleflesje even afstoffen en dan de inhoud in het glas gieten. Vandaag de dag onbetaalbaar geworden (als je hem nog kan vinden), dus ga ik er even voor zitten. Deze is ondertussen al bijna twee jaar van de schappen verdwenen en het ziet er niet naar uit dat hij het eerstkomende decennia terug zal verschijnen.

Waxy en fruitige neus op abrikozen, perzik en gele pruimpjes (mirabellen). Hint van wierrook, marshmallow en flink wat vanille en noten. Vers gesneden Granny Smith maakt hem erg fris. Jonge, groene takken. Mizunara hout. Erg mooi.

De body is erg licht, wat ik een beetje spijtig vind. Flink wat citrusfruit op smaak, aangevuld met iets melkachtigs. Betrekkelijk scherp bij de eerste slot, maar wordt dan snel een pak delicater. Duidelijke aanwezigheid van turf. Oosterse kruiden van het hout.

De afdronk is middellang en legt terug de nadruk op de fruitigheid.

Erg toegankelijke, mooie Japanner. Maar de nieuwe NAS-bottelingen (zeker die op sherry) moet niet onderdoen qua smaak of intensiteit.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4501