WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Miyagikyo Bourbon Wood Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, maart 14, 2019 07:26:31

Distilleerderij: Miyagikyo
Regio: Japan
Fles: Miyagikyo Bourbon Wood Finish, OB 2018, 1926 bts
Kleur: amber
ABV: 46%

Zoete Boter

Tegelijkertijd met de Yoichi Bourbon Wood Finish werd deze Miyakikyo gelanceerd. Deze malt (eveneens uit de Nikka stal) kreeg ook een finish op bourbon vaten.

Zacht, zoet en ‘groen’ op de neus. Denk aan jonge takken en boterbloempjes. Iets van rood fruit er onder. Pistache noten. Kweepeer. Flink wat zoete boter. Hint van eucalyptus. Amper kruiden, behoudens een beetje kurkuma. Het is wel werken, hoor. De neus is betrekkelijk gesloten, maar handwarmte helpt.

Oh! Op smaak is het stukken beter. Een pak meer uitgesproken. Rood fruit en woodsmoke komen eerst, gevolgd door munt, limoensap, peper, zoethout en een toefje eik. Wat oriëntaalse kruiden. Erg mooi!

De afdronk is middellang, op

Net iets beter dan de Yoichi op bourbon (maar ik werk niet met halve puntjes), maar helaas even duur, zijnde 180 à 200 EUR. Da’s er wat over. Maar wel een erg lekkere Japanse whisky.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4498