WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yoichi Bourbon Wood Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, maart 13, 2019 19:21:39

Distilleerderij: Yoichi
Regio: Japan
Fles: Yoichi Bourbon Wood Finish, OB 2018, 2934 bts
Kleur: oud goud
ABV: 46%

Bips van een Baby

Nu de vraag naar Japanse whisky het aanbod zo overstijgt, hebben de grote producenten (met name Nikka en Suntory) alle whisky met leeftijdsaanduiding van de markt gehaald. Totdat hun stocks wederom een respectabele leeftijd hebben bereikt, moeten we het stellen met NAS-expressies. Deze Yoichi (uit de Nikka stal) kreeg een finish op bourbon vaten.

Heerlijk volle neus op leder, vanille, aardbeien met een toets van peper. Maar oh, zo zacht. Zachter dan de bips van een baby, echt waar! Smeerboter, toefje woodsmoke, iets van Oosterse wierrook. Ronduit schitterend.

Minder zoet dan de neus beloofde, maar mooi in balans op smaak. Hij danst op de tong. Iets van wit fruit (appel en peer), vanille en heerlijke toetsen van hout, zonder oaky te worden. Redelijk herbaal met iets van munt. Erg mooi.

De afdronk is wat aan de korte kant, maar wel verfrissend.

Wie maalt er om een leeftijdsaanduiding als whisky zo lekker is. En het is nog een échte Japanner ook! Maar zo’n 180 tot zelfs 200 EUR is wel belachelijk duur voor deze fles.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4497