WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yamazakura 963

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, maart 13, 2019 04:34:30

Distilleerderij: Sasanokawa Shuzo
Regio: Japan
Fles: Yamazakura 963 Malt & Grain Finest Blended Whisky
Kleur: zonlicht
ABV: 59.0%

Aardappelpuree

Het is de eerste keer dat ik een Yamazakura proef! Ik heb geen flauw idee waar de 963 voor staat, maar weet wel dat deze is samengesteld uit mout- en graanwhisky. Of het Japanse whisky betreft? Nope. Sasanokawa heeft wel een distilleerderij, maar produceert enkel saké en shochu, dus gaat het hier wederom over geïmporteerde whisky. Het ABV doet me alvast een flesje water aan de kant houden.

Bijzonder granige neus met hints van aardappelpuree (ik ben niet aan het zeveren), boerenboter, toffee en iets van nougat. Een gele appel, weliswaar helemaal op de achtergrond.

Hij is zoet maar onuitgesproken. Redelijk stevige aanzet, maar niet brandend, ondanks het hoge ABV. Nu heb ik vooral noten vanille en citroenschillen. Ik beken: dit valt me best mee.

De afdronk is betrekkelijk lang, licht drogend, maar oh, zo zoet.

Ik had erg lage verwachtingen, maar die werden toch vlotjes overtroffen. Dat wil niet zeggen dat ik het een topwhisky vind – verre van – maar ik ben toch aangenaam verrast.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4496