WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Golden Horse Musashi

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, maart 12, 2019 07:23:39

Distilleerderij: Toashuzo
Regio: Japan
Fles: Golden Horse Musashi, Pure Malt, b.2016
Kleur: witte wijn
ABV: 43%

Gangster

Musashi is de oude naam van de Japanse provincie waar je onder andere de Hanyu Distillery kan vinden (of wat er van overblijft). Hoewel deze Golden Horse Pure Malt graag in verband gebracht wordt met Hanyu, heeft de inhoud van de fles absoluut niets met deze legendarische Japanse whisky te zien. Deze pure malt wordt op de markt gebracht door Toashuzo, die geen distilleerderij heeft. U weet dat de Japanse wetgeving toelaat dat whisky van over de hele wereld in Japan mag worden geïmporteerd en dan als Japanse whisky kan gebotteld worden. Enige redeeming quality: het gaat om een pure malt, dus zonder grain. Hopelijk dus wat beter dan de verschrikkelijke Bushu van hetzelfde huis.

Jonge appeltjes, perensiroop, moutsuikers, kruisbes, mandarijn en perzik. Deze neus is best fruitig, maar mierzoet en duidelijk heel erg jong. Hint van nougat en marsepein. Maar veel heeft deze Musashi niet om het lijf, hoor.

De body is licht, om niet waterachtig te zeggen. Mierzoet op jonge appeltjes en peren. Eigenlijk gewoon in het verlengde van de reeds saaie neus. Maar dan met een toefje kaneel. Meh.

Korte, licht kruidige afdronk, die nog een opstoot van honing vertoont.

Veel beter dan de Bushu is hij alvast niet en in alle eerlijkheid een aanfluiting van de term ‘Japanse whisk’y. 80 EUR? Goed zot! Wat een gangsterpraktijken, zeg. Te mijden.

72/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4494