WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Nikka Days

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, maart 10, 2019 16:20:46

Bottelaar: Nikka
Regio: Japan
Fles: Nikka Days, b.2018
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Alledaags

Suntory had nog maar net zijn blend ‘Toki’ op de markt of Nikka lanceerde deze ‘Days’ als opvolger van de erg populaire (en lekkere!) Nikka All Malt. Het grote verschil is dat deze Days niet enkel uit moutwhisky bestaat, maar een blend is van licht geturfde malts en graanwhisky.

De neus is erg licht. Vederlicht! Ongecompliceerd op citrus, ontbijtgranen en flink wat vanille. Als hier al licht geturfde malt in gegaan is, zal het alvast niet veel geweest zijn. Weinig zeggend.

Lichte, maar aangename body. Zacht romig op vanille, citroen en iets van amandelen en een erg klein prikkeltje die je er aan herinnert dat je whisky aan het drinken bent. Niemendalletje.

De afdronk is kort en mierzoet.

Braaf, licht, speels en zomers. Alledaags… en in die zin doet hij natuurlijk zijn naam eer aan. Maar daarmee is echt alles gezegd van deze nieuwe Japanner. Zo rond de 40 EUR, wat omgerekend bijna evenveel is als de Nikka from the Barrel. Mijn keuze is rap gemaakt. Dit is voor de cocktailscene, me dunkt.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4491