WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Macallan 25 Year Old 1976 Silver Seal

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, maart 08, 2019 07:18:46

Distilleerderij: Macallan
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Macallan 25 Year Old 1976/2001, Silver Seal, 240 bts
Kleur: brons
ABV: 50%

First Bottling

Dit is een zogenaamde ‘First Bottling’ van Silver Seal, die reeds in 2001 op de markt verscheen en totaal onvindbaar geworden is. Af en toe zie ik hem nog verschijnen op veilingen, maar dan moet je er wel tussen de 700 en 1.000 neurootjes voor neertellen. Ik ben dan ook maar wat blij dat ik een sample van mijn vriend Enrico te pakken kreeg.

Heerlijke, donkerzoete neus op oude sherry, leder, sigarenkistje en laurierblaadjes. Een florale toets waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Hint van bouillon. Woodsmoke en bloedappelsien. Lekker old school.

Mooie body, zelfs na al die jaren op fles. Iets metaalachtigs, wat ik wel meer heb bij oude bottelingen. Wederom een floraal element dat een heerlijke zoetigheid vooraf gaat. Doet me denken aan rozijnen, Turks Fruit, gedroogde perzik en gummi snoepgoed. Geweldig.

De afdronk is middellang, snoeperig zoet met een tikkeltje woodsmoke opnieuw.

Onvoorstelbaar lekkere Macallan die alle recente releases echt doet verbleken. Zo maken ze hem niet meer, zei het cliché. Ik zeg het ook.

90/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4488