WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Garioch 22 Year Old 1990 Kintra

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, februari 28, 2019 17:44:00

Distilleerderij: Glen Garioch
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glen Garioch 22 Year Old 1990/2013 Kintra, refill sherry hogshead #7934, 302 bts
Kleur: koper
ABV: 51.2%

Rum Garioch

Terwijl Erik Molenaar aan de weg timmert met zijn Wagging Finger distilleerderij en zijn eigen distillaten stookt en laat rijpen, bottelt hij met zijn bedrijf Kintra nog steeds whisky en rum. Dit is een Glen Garioch die hij enkele jaren geleden op de markt bracht, maar waarvan ik nu pas een sample te pakken kreeg.

Oh, een erg aromatische neus vol banaan, papaya, meloen, demerara suiker, tijgerbalsem, Cointreau, sigarenkistje en munt. Hier is echt van alles aan de gang, maar ik moet bekennen – had ik deze blind gekregen, had ik ‘m wel eens kunnen verwarren met een goeie rum!

Hoewel de body licht is, zit het qua smaken meer dan goed. Bijzonder fruitig met een jute randje. Roze pompelmoes, abrikozen, sultanas, honing en iets wat me van balsamico doet denken. Bakboter. Verrassend kruidig, hoor. Flink wat gember, zoethout en kruidnagel. Appelsienen, niet te vergeten! En er zit een mooi streepje woodsmoke aan vast. Dit is erg goed!

De afdronk duurt wel prettig lang, is zoet en kruidig tegelijkertijd en biedt nog een rum-achtige finale. Zie je nou wel!

Wow! Een geweldige Glen Garioch, hoor. Helaas nergens meer te vinden. Dankjewel, Manny, deze is top!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4480