WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Garioch 6 Year Old 2011 Carn Mor

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, februari 28, 2019 07:20:34

Distilleerderij: Glen Garioch
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glen Garioch 6 Year Old 2011/2018, Carn Mor, Sherry Puncheon Cask, 776 bts
Kleur: oud goud
ABV: 46%

Gestoofde Peer

Glen Garioch ligt in Old Meldrum, wat bekend staat als de graanschuur van Aberdeenshire. Ook vandaag de dag blijft deze Highlander een belangrijk ingrediënt van de bekende VAT 69 blend, maar hij heeft natuurlijk al lang zijn strepen verdiend als single malt. We proberen een recente botteling van Carn Mor.

De neus doet me nogal Oosters aan, moet ik bekennen. Wierrook en jute overmeesteren mijn neus, gevolgd door rode bessen, chocolade, koffie en een herbaal zuurtje, als u begrijpt wat ik bedoel. Aangenaam, maar toch een beetje atypisch wat mij betreft.

Hij is lekker olieachtig en zoetzuur, maar doet wel een beetje jong aan (doh, dat is hij natuurlijk ook). Appelsienmarmelade, sap van roze pompelmoes, vanille, kruidnagel, chocolade, kruidige eik (wederom met dat vreemde, Oosterse tintje) en iets wat me aan gestoofde peertjes doet denken. En een toefje Glühwein (en dat zeg ik niet omdat ik hem proef op tweede kerstdag).

De afdronk is eerder kort, maar niet onaangenaam zoet. Hij blijft echter kruidig tot op het sterfbed.

Jonge, licht alcoholische Glen Garioch, die gevaarlijk makkelijk naar binnen gaat.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4479