WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Benrinnes 19 Year Old 1997 The Ultimate

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, februari 25, 2019 17:33:02

Distilleerderij: Benrinnes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Benrinnes 19 Year Old 1997/2016 The Ultimate, Hogshead #3012, 269 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Fruitmandje

Benrinnes is een werkpaard voor de blenders en levert vooral aan Johnnie Walker, J&B, Crawfords en nog enkele anderen. Officiële bottelingen zijn bijna niet te vinden. Dit single cask werd gebotteld door het Nederlands Van Wees in hun The Ultimate reeks.

De neus doet me aan het begin van de zomer denken, maar hoewel hij minder floraal is als de Benrinnes 1997 die ik pas proefde van Signatory, is deze wel een pak fruitiger. Ananas, mango, banaan, bosbessen, aardbei, hint van kiwi. Een waar fruitmandje. Doe daar nog een kleine waxy toets bij, een hint van peper en steranijs en het plaatje is compleet.

Hij streelt de tong, zo zacht… amper enige kruiden en de alcohol merk je niet eens op. Dit is limonade! Nou, u begrijpt wat ik bedoel. Toch minder fruitig dan de neus beloofde. Midpalate komen er flink wat kruiden opzetten. De peper wordt luider, een blaadje munt steekt de kop op. De eik zorgt voor een licht drogend effect. Maar alles bij elkaar is dit een uitnodigende, zij het weinig complexe, malt.

De afdronk is middellang, licht drogend en een tikkeltje gepeperd.


Als je dit proeft, begrijp je meteen waarom hij zo gewild is door de blenders. Dit is erg smaakvol.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4474