WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Benrinnes 19 Year Old 1997 Signatory Vintage

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, februari 25, 2019 07:17:43

Distilleerderij: Benrinnes

Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Benrinnes 19 Year Old 1997/2017, Signatory Vintage, hogsheads #9412 & 9419
Kleur: vol goud
ABV: 43%

Droge Eik

Aan de voet van de Ben Rinnes Mountain ligt deze distilleerderij met dezelfde naam. Opgericht in 1826, volledig weggevaagd in 1829 door de zogenaamde Great Speyside Floods en herbouwd in 1835, is dit een minder bekende distilleerderij waarvan 95% naar de blenders gaat. Officiële bottelingen zijn er amper. Wij proeven een recente botteling van Signatory in hun zogenaamde Vintage reeks. Twee hogsheads werden samengevoegd voor deze release.

Lentefrisse, florale neus op citrusfruit, moutsuikers, droge eik en wat peper. Een kleine waxy toets schermt er doorheen. Erg eenvoudig, maar tegelijkertijd aantrekkelijk.

Mooi olieachtig, zijdezacht en fruitig. Wederom wat waxy. Ik vind dit wel lekker. Het fruit is overrijp en gaat stilletjes de gekonfijte kant op. Toefje peper. De eik laat zich niet onbetuigd, maar houterig wordt hij nooit.

De afdronk is nogal kort met de nadruk op de kruidige, droge eik.


Deze malt zal je niet van je sokken blazen, maar schenk hem bij het eerste lentezonnetje (zoals ik vandaag deed) en hij zal een glimlach op je tronie schilderen. Mooi in zijn eenvoud.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 16-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4473