WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Milk & Honey Young Single Malt

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, februari 23, 2019 16:45:41
Distilleerderij: Milk & Honey
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey Young Single Malt, OB 2018, 50cl, 2449 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Onsamenhangend

Vergis u niet, dit is géén whisky. Dit is nog steeds spirit. En toch mag hij Young Single Malt heten. Zolang het woord whisky maar niet op het label verschijnt. Want hij is nog geen drie jaar. Het betreft een vatting van spirit van ex-bourbon, ex-rode wijn en ex-Islay vaten, op de markt gebracht door de in 2015 in Tel Aviv, Israel, opgerichte Milk & Honey Distillery.

De neus offreert wat vanille, noten en karton. Een hint van rood fruit en marsepein. Een onbestemde geur van de boerderij. Hint van rook. Maar het is duidelijk dat deze nog niet voldoende ontwikkeld is. Het is nog wat onsamenhangend.

De smaak is eerder vlakjes, moet ik bekennen. De hint van rood fruit keert weer, maar er zit ook karton en hout in wat voor een flink drogend element zorgt. Iets van natte aarde. Je kan het geen off-notes noemen, maar er wordt te weinig tegengas gegeven door de esters, waardoor hij niet helemaal lekker genoemd kan worden.

De afdronk is kort op karamel, rook en hout.

Ik proef wel potentie, maar maak me tevens zorgen over de keuze van vaten die voor deze release werd gemaakt. Ze lijken elkaar wel tegen te werken en plaats van hand in hand te gaan, wat voor een kakafonie aan smaken zorgt.

77/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4471