WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Milk & Honey New Make Single Malt 2018

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, februari 23, 2019 07:52:46

Distilleerderij: Milk & Honey
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey New Make Single Malt, OB 2018
Kleur: clear
ABV: 40%

Cocktail

Zoals vele nieuwe distilleerderijen heeft ook de opstart Milk & Honey, uit Israel – het land van melk en honing, weet u wel? – commerciële new make op de markt. Hij werd oorspronkelijk verkocht in flesjes van 50cl en versneden naar 50%, maar sinds vorig jaar is hij ook in flessen van 70cl beschikbaar, weliswaar nog verder versneden naar 40%. De eerste vond ik best oké. Benieuwd welk verschil ik zal beleven op bodemsterkte.

De neus vertoont de typische trekjes die je van new make mag verwachten, zijnde zoete mout en gekookte groentjes. Maar hoewel de eerder new make die ik proefde van deze jongens ook wat rauwe aardappelen en een zoetzuur spoortje vertoonde, heeft deze dat helemaal niet. Hij is verrassend zacht en zoet met zelfs een snoeperig kantje. Doet wat aan gin denken, wat allerminst stoort.

Hij is wel een tikkeltje waterachtig. Zijn voorganger was romiger. Maar ja, versneden naar 40% in dit geval, hé. Zacht gekruid, tikkeltje zoet en gevaarlijk makkelijk drinkbaar. Liefhebbers van mezcal zullen dit op prijs kunnen stellen, denk ik.

De afdronk is kort, zoet en erg zacht. Ik ga hier geen derde witte spirit vernoemen, dat zou flauw zijn.

Aangenaam drinkbaar en zou volgens mij goed kunnen werken in een cocktail, maar puur heeft hij weinig om het lijf. Onvoldoende alvast om als drankje in huis te halen, maar wel leuk om te vergelijken met hun whisky die in 2019 op de markt zal komen. De versie op 50% was meer mijn ding.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4470