WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yushan Signature Bourbon Cask

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, februari 12, 2019 06:21:23

Distilleerderij: Nantou Distillery
Regio: Taiwan
Fles: Yushan Signature Bourbon Cask
Kleur: licht goud
ABV: 46%

Taiwanese Lente

Yushan is het nieuwe label van de Nantou distilleerderij die we in onze contreien kennen – als dat al zo is – van de Omar single malt. Yushan is overigens de naam van Taiwan’s hoogste berg. Of hij Omar effectief zal vervangen of een aanvulling op de range gaat vormen is mij niet helemaal duidelijk. Wat ik tot nu toe van Omar proefde in België was alleszins erg mager. Wat ik van single casks in Taiwan zelf proefde, daarentegen… Omar zou het hier veel beter kunnen doen, mochten er meer van die leuke single casks naar België komen. Maar goed – Yushan, dus. Er zijn drie expressies: de Yushan Blended en twee single malts die de monniker Signature meekregen, eentje op bourbon en eentje op sherry gerijpt. We zetten die laatste twee graag head-to-head.

Hola! Deze spreekt me wel aan. Stukken beter dan de Omar bourbon die ik vorig jaar proefde. Zoete mout, vanille, boter, wit fruit en kokosnoot gehuld in witte chocolade. Lekker fris. Wat een aangename verrassing.

Waar die Omar van vorig jaar bijna waterachtig was, is deze lekker romig. Fris fruitig en licht gekruid. Opnieuw wit fruit, maar nu nog meer kokosnoot en toetsen van limoen. Of yuzu. Flink wat honing. Qua kruiden is het allemaal zacht, maar toch ontwaar ik wat witte peper en gember. Hint van nootmuskaat.

De afdronk is middellang, zoet tot op het sterfbed en aangenaam zonder meer.

Wat een verbetering, zeg! Dit is een erg leuke lentewhisky uit Taiwan.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-02-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4452