WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Trip to Taiwan – part 6a/6

ReizenGeplaatst door Mark Dermul zo, februari 10, 2019 14:43:33

De laatste twee dagen Taiwan zouden we doorbrengen in het zonovergoten Taichung. De rit met de High Speed Rail duurde niet eens drie kwartier. Gemiddelde snelheid: 265 km/u. De efficiëntie van het openbaar vervoer staat in schril contrast met dat in ons eigen landje, maar dit terzijde.

Taichung is net als Taipei goed voorzien van whiskyshops en whiskybars. Het grote verschil met Taipei was de verkeersdrukte (veel minder in Taichung) en luchtkwaliteit (evenredig gezonder in Taichung). Het feit dat het er bovendien 23 graden en volop zonnig was, maakte dat ik onmiddellijk viel voor de charmes van deze stad.

Na de verplaatsing was er eerst wat tijd uitgetrokken om administratie voor de Catawiki-veilingen te verwerken (ja, echt, geloof me, dat moest natuurlijk ook gebeuren). Maar nadien stond er een leuke avondwandeling op het programma doorheen het felverlichte centrum. Een diner in het Second Floor Café werd gevolgd door een afzakkertje in de befaamde Lounge One op de 29e verdieping van één van de wolkenkrabbers die Taichung rijk is. Het uitzicht was adembenemend.

De bar op zich was ook best leuk. Een jazz-bandje bracht ons in de juiste stemming voor een Singleton of Glen Ord 18 Year Old en als slaapmutsje nuttigde ik nog een Bunnahabhain XXV.

Een korte taxirit later lag ik moe maar voldaan in mijn bed in het Tempus hotel (waar zo’n betaalbare luxe).

Vrijdagochtend – onze laatste dag – startte even zonnig en na een deugddoend (en erg uitgebreid) ontbijt, trok ik de stad in. Tot aan de lunch had ik vrijaf en ik wilde van de gelegenheid gebruik maken wat van Taichung te zien.

Langs de drukke Taiwan Boulevard trok ik naar de groene long van Taichung, een prachtig park waar je het reusachtige (en dat is nog zacht uitgedrukt) National Museum of Natural History kan bezoeken. Even verderop was er een botanische tuin waar flink wat lokale bewoners aan hun ochtendgymnastiek bezig waren.

Dit leek me dan ook de ideale plek – groen, zonnig, rustig – om nog enkele whisky ramblings op te nemen. U mag ze binnenkort op YouTube verwachten.

Ik maakte op de terugweg naar het hotel een mooie omweg, zodat ik ook wat van de onderbuik van Taichung te zien kreeg, maar moet zeggen dat deze stad echt wel veel mooier is dan de smeltkroes Taipei. Ze hebben natuurlijk beiden hun charme, maar Taichung geniet mij voorkeur.

Op het middaguur werden we opgepikt door een befaamd whiskyverzamelaar, die we om redenen die geen verder betoog hoeven Mr C zullen noemen. Hij specialiseert zich in wat je Old & Rare noemt. Maar alvorens naar zijn stek te trekken voor een tasting zonder weerga, dienden we eerste een bodempje te leggen, natuurlijk.

Het restaurant Jin Yue Xuan lag vlak naast een whisky shop die naar de naam Guotai Yangji Wenxin luistert. Geen flauw idee wat het betekent, maar het was wel de eerste whiskyshop die een ‘standaard’ aanbod had en dus flessen te koop heeft voor de normale sterveling zoals u en ik. Oh, tuurlijk stonden er ook een paar duurdere pareltjes, maar die waren in dit geval duidelijk in de minderheid.

Jin Yue Xuan was absolute top! Een heleboel geweldige dim sum, eend en een weergaloos bord van kreeft met noedels. Om duimen en vingers bij af te likken – letterlijk en figuurlijk.

Maar het beste moest nog komen…

Wordt vervolgd!  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4449