WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Trip to Taiwan – part 1/6

ReizenGeplaatst door Mark Dermul wo, februari 06, 2019 06:45:23

Zoals u wellicht weet, werk ik parttime als Whisky Expert (what’s in a name?) voor het online veilingplatform Catawiki. Ik ben er samen met enkele collega’s onder andere verantwoordelijk voor het beoordelen van de flessen die door verkopers worden aangeboden ter veiling. In die hoedanigheid had ik onlangs het genoegen af te zakken naar Taiwan op ‘handelsmissie’. En dat het een geslaagde missie was, dat spreekt. Ik leg het u graag uit in de komende zes blogposts. Read on!

Het begon allemaal een klein half jaar geleden toen mijn manager me belde met de vraag of ik het zag zitten om een week op handelsmissie te trekken voor Catawiki. Wetende dat ik slechts parttime werk voor het veilinghuis én het feit dat ik een hele week verlof zou moeten nemen bij mijn hoofdwerkgever, alsook een week van huis zou zijn zonder vrouw en kinderen, was ik toch wat terughoudend. Tot de bestemming werd genoemd. Nou… daar moest ik geen twee keer over nadenken. En ook Dearly Beloved was enthousiast. Deze kans mocht ik niet aan me laten voorbij gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Graag deel ik dan ook met u enkele van de leuke ervaringen die ik daar opdeed, zoals het bezoeken van tempels, food markets, whiskyshops, -verzamelaars, -bars en – uiteraard – de Kavalan Distillery.

Op zaterdag 12 januari sprong ik rond 15u op de trein in Gent, richting Schiphol, alwaar ik voor een KLM-vlucht richting Taipei inscheepte. Niet minder dan 12u vliegen, maar aan boord werden we flink verwend, dus de tijd ging snel. We maakten een zachte landing rond 15u lokale tijd… op zondag welteverstaan. Team Catawiki had arrived!

Een korte taxirit later konden we inchecken in het prestigieuze The Landis hotel in de hoofdstad. Betaalbare luxe, waarmee ik bedoel dat het een erg luxueus hotel was, maar dat de prijs erg meeviel. In een Europese stad zou dit gauw het dubbele kosten. We zaten absoluut niet in de aap gelogeerd, dat kan ik u wel vertellen.

Grappig detail: de regisseur van Star Wars – George Lucas – verbleef hier een dik decennium geleden, zo bewees een gesigneerde foto aan de zogenaamde ‘Wall of Fame’ van het hotel. Voor een Star Wars fan als mezelf was dat een leuk begin van deze missie.

Diezelfde avond nog maakte ik van de gelegenheid gebruik om even een kijkje te gaan nemen in de nabijgelegen ‘Temple of the Five Saviours’ oftewel Hsing Tien Kong. Indrukwekkend. En ik werd – letterlijk – met open armen ontvangen en ingewijd in de lokale gebruiken.

Nadien lieten we ons nog een laat diner welgevallen in een typisch Hot Pot & Barbecue restaurant, vergezeld van een Taiwanees biertje. Maar veel meer konden we die dag niet meer doen, dus kropen we vroeg onder de wol, want morgen zou al onmiddellijk een belangrijke dag worden: het bezoek aan de Kavalan Distillery.

Wordt vervolgd!  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4442