WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Speyside 18 Year Old 1996 Douglas Laing Old Particular

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 24, 2019 07:24:43

Bottelaar: Douglas Laing
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Speyside 18 Year Old 1996/2014 Douglas Laing Old Particular, Refill Butt DL#10441, 829 bts
Kleur: amber
ABV: 48.4%

Cacao

Deze botteling uit de Old Particular-reeks van Douglas Laing is geen vermomde Speysider, maar effectief een single malt van de Speyside Distillery. Hij rijpte 18 jaar lang op een refill butt, maar aan het kleurtje te zien, was het toch een actief vaatje.

De donkerzoete en erg romige neus offreert karamel, chocolade, bosbessen en gebakken appels. Nog een toets van leder en ingekookte pruimen. Hint van rabarber. Dit valt mij heel erg mee.

De body mag dan wel wat aan de lichte kant zijn, op smaak is dit best aangenaam. Opnieuw pruimen, karamel en appels, maar met een mooie zoetzure toets als van kruisbessen. Een tikkeltje kruiden à la nootmuskaat en zoethout. Cacao komt stevig opzetten. Rumrozijnen en bosbessen. Een herfstmalt als u het mij vraagt.

De afdronk is middellang op cacao en pruimenconfituur.

Ik had deze, zonder het te beseffen op het ogenblik, als eens geproefd tijdens de onvolprezen Proefolympics 2017. Toen dacht ik aan een Aberlour, kan je nagaan.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4429