WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Speyside Region 19 Year Old 1998 Liquid Art

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 23, 2019 06:19:45

Bottelaar: Liquid Art
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Speyside 19 Year Old 1998/2017 Liquid Art for Glashelder whiskyclub, 123 bts
Kleur: licht goud
ABV: 53.4%

Zoete Bouillon

Als ik me niet vergis is Glashelder een whiskyclub uit Limburg (Mol en omgeving). Zij gingen in zee met Liquid Art om deze 19-jarige Speysider te bottelen. Het is er wederom eentje waarvan de afkomst geheim blijft.

Verrassend groene en umami neus met allerhande herbale toetsen als plantenwortels, bouillonblokjes, kippenkruiden en spek op de barbecue. Echt waar, dit had ik absoluut niet zien aankomen. Tikkeltje woodsmoke en kruiden, maar absoluut verstoken van fruit op een enkele gele appel na.

Hij heeft een stevige body. Op de tong verschijnt nu toch een zoetje – dat zelfs snel groot wordt – in de vorm van vanille en appelcider, aangevuld met zoete citroenen en een handjevol kristalsuiker. Maar het bouillon-gehalte blijft wel deels intact. Dit is erg verrassend, maar wel lekker.

De afdronk is erg lang, zoet en drogend met een zilt randje op het sterfbed.

Bij een Speyside whisky denk je al gauw aan iets zoets (ik toch alleszins), maar dat is bij deze whisky toch wel verrassend anders. Leuk!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4428