WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Moray 13 Year Old 2004 Private Cask

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, januari 19, 2019 15:13:53

Distilleerderij: Glen Moray
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Moray 13 Year Old 2004/2017 Private Cask, Vince Van Sele
Kleur: koper
ABV: 57%

Arabica

Naast een vaatje ter ere van zijn huwelijk met Vanessa, heeft Anthony ook nog een vaatje Glen Moray uit 2004 – deze keer weliswaar een marsala vat – aan de kant liggen op naam van zijn zoon Vince. Het zal nog jaren duren voordat Vince zijn eigen vaatje kan proeven. Gelukkig hoef ik zo lang niet te wachten. Ik ben Anthony dan ook erg dankbaar dat ik een sample kreeg. Dat vind ik een hele eer.

Hola, dit is een erg veelbelovende neus! De marsala is overigens perfect waarneembaar, wat resulteert in een zoete neus vol donker fruit, karamel en marsepein. Enkele herbale toetsen waar ik de vinger niet meteen op kan leggen. Turks Fruit en melkchocolade, zachte kruiden en de beste Arabische koffiebonen. Hoe langer je hem laat staan, hoe beter hij wordt. Ik ben fan!

Zalig zoet en rijk en rond en best pikant. Phew, niet voor broekventjes (sorry, Vince). Donker fruit, zowel vers als gedroogd, Arabica koffie en mokatine. Enkel groene tuinkruiden vullen het gehaal aan, terwijl kaneel en nootmuskaat voor een kruidige toets zorgen. De eik is present zonder te domineren. Dit is erg, erg lekker.

Zalig lange, kruidige en donkerzoete finish.

Dienen snotneus van Anthony en Vanessa staat er goed op, zeg! Ik wou dat mijn vader ook zoiets lekkers voor mij aan de kant had gelegd. Ik hoop van dit vaatje wel een fles te kunnen bemachtigen eens het gebotteld wordt.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-09-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4424