WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Moray 9 Year Old 2007 Kintra

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, januari 17, 2019 17:20:45

Distilleerderij: Glen Moray
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Moray 9 Year Old 2007, Kintra, Cask #6712, 138 bts
Kleur: licht goud
ABV: 55.4%

Parfum

Erik Molenaar, eigenaar van onafhankelijk bottelaar Kintra, selecteerde dit vat voor zijn Single Cask Selection en bottelde deze wel erg jonge Glen Moray op vatsterkte.

De neus is op zijn zachts gezegd apart. Ik krijg enerzijds moutsuikers, toffee en koffiegruis, maar anderzijds ook flink wat herbale toetsen met varens, plantenwortels en brandnetel. Na enkele minuten ademen wordt het wel beter. Vooral zoeter. En wat donkerder ook. Licht aangebrande karamel tot zelfs mokatine. Het loont de moeite hem even te laten staan.

De aanzet is bitterzoet, maar helaas ook wat geparfumeerd. Weinig tot geen fruit, des te meer herbale en florale toetsen die nogal snel naar parfum gaan neigen. Spijtig.

De afdronk is betrekkelijk lang en zoet, maar het licht zepige element verdwijnt niet, wat me naar een glas water doet grijpen.

Dit is absoluut niet mijn ding.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-09-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4422