WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Boek: The Whiskeys of Ireland

MediaGeplaatst door Mark Dermul vr, januari 04, 2019 17:37:31

Peter Mulryan – die ondertussen zelf directeur is in de Blackwater Distillery in Waterford, maar daarnaast ook nog actief blijft als producer voor RTE Television – brengt met dit boek een onmisbaar, maar erg makkelijk leesbaar document over de geschiedenis van de Ierse whiskeyindustrie.

Het verhaalt de ontstaansgeschiedenis en groei van de Ierse whiskey, maar ook de val en… sinds kort, de heropleving. Ooit was het land bezaait met distilleerderijen, maar Prohibition, de handelsoorlog met Engeland en een mislukte aardappeloogst gooiden roet in het eten.

Vandaag de dag is de Ierse industrie alvast aan een opmars bezig. In de laatste hoofdstukken wordt duidelijk dat, dankzij het wereldwijde succes van Jameson én de moed van de ondertussen legendarisch John Teeling, Ierse whiskey zijn plek op de wereldmarkt met rassche schreden aan het terugverdienen is.

Vlot geschreven met een flinke dosis humor, mooi geïllustreerd en een aanrader voor iedereen die van whiskey houdt.

The Whiskeys of Ireland
188 pagina’s, English
Hardback
Peter Mulryan
Uitgeverij O’Brien Press
ISBN 978-1847177810
20 EUR  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4400