WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Talisker Distillers Edition 2006

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 02, 2019 07:21:52

Distilleerderij: Talisker
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Talisker Distillers Edition 2006/2016, 10 years old, Double Matured, TD-S: 5SE
Kleur: brons
ABV: 45.8%

Clinch

Begin december gaf ik in de Ghelamco Arena te Gent – in de fameuze Rolf Benz lounge – een uitverkochte Talisker tasting. Graag deel ik met u mijn persoonlijke notes van die bewuste line-up en beginnen doen we met deze Distillers Edtion uit 2016. Zijn mooie bronzen kleurtje dankt hij aan de finish in een Amoroso sherryvat.

Geweldige neus waarin zoet en zilt met elkaar in de clinch gaan. Zoete barbecuesaus, gekonfijte appelsienschillen, melkchocolade en flink wat honing in de linkerhoek, terwijl in de rechterhoek walnoten, vreugdevuur, gezouten spek en pekel hun opwachting maken.

Verrassend romige body (hoewel, Amoroso is immers cream sherry) die eerst erg zoet is, maar onmiddellijk brak wordt en een mooie rookontwikkeling vertoont. Wow! Peper, snuiftabak, kruidnagel, karamel, bittere appelsien, groene druiven en brak water. En of het werkt!


De afdronk is lekker lang en terwijl de rook wegtrekt blijven er houtskool en gekonfijte appelsienen over.

Wat een mooie Talisker. Dessertje met rook en I love it! En dat voor nog geen 60 EUR. Aanrader.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4395