WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gouden Carolus 7 Year Old 2011 Single Anker Cask Finish

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, december 31, 2018 16:08:57

Distilleerderij: Stokerij De Molenberg
Regio: België
Fles: Gouden Carolus 7 Year Old 2011/2018, Single Anker Cask Finish for Bresser & Timmer, 50cl, 350 bts
Kleur: brons
ABV: 65.0%

Kerstdram

In Blaasveld gaat Brouwerij Het Anker lustig door met het stoken van hun gelauwerde Gouden Carolus whisky. Zopas lanceerde ze hun 5e verjaardag editie, die naar de naam Victor luistert. Maar voor de 25e verjaardag van Bresser & Timmer – een belangrijk Nederlands importeur – werd een single cask uit 2001 gebotteld. 350 flesjes op 65.0% ABV gingen naar de Noorderburen. De whisky rijpte eerst 32 maanden op een voormalig first fill bourbonvat en kreeg dan een finish (of is dat een tweede rijping?) van 53 maanden op een zogenaamd Het Anker vat.

Donkerzoete en smeuïge neus op gebakken appels, tarte-tatin, oude portwijn en kaneel. Doet me goesting krijgen in Kerstmis.

Mooi olieachtig en rond. Nu wel erg zoet op abrikozen, gebakken appels, nectarine en een karrenvracht aan honing. Pikant op nootmuskaat en zwarte peper. Een mooie bittere toets van de eik. Behoeft geen water, wat ik een voordeel vind. Bij de tweede slok krijg ik ook nog iets van eucalyptus, vermolmd hout en cuberdons.

De afdronk is bijzonder lang, donkerzoet en kruidig.

Ik denk dat dit het lekkerste is wat ik al van Gouden Carolus single malt proefde. Maar 65 EUR is toch niet min voor dit half litertje.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4393