WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Skot’Tiche Pure Malt

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, december 30, 2018 10:11:46

Distilleerderij: Distal sprl
Regio: België
Fles: Skot’Tiche Pure Malt, 50cl, 3.000 bts
Kleur: stro
ABV: 40%

Geldverspilling

In 2016 kwamen 5 Walen uit Gembloux - Thierry, Ludo, Gwen, Laurent en Pascal - bij elkaar met het idee een Belgische whisky te lanceren. Ze deden dat met behulp van Crowdfunding en in december 2016 bereikten ze hun doel. De Skot'Tiche was geboren. Hij werd gefinished op port- en cognacvaten en is verkrijgbaar in flesjes van 50cl op 40% alcohol. De herkomst is ons niet helemaal duidelijk - er staat immers Pure Malt op het label. Blijkbaar gaat er 10 EUR van elke verkochte fles naar charity, wat ik wel knap vind, als je weet dat een fles maar 30 EUR kost.

De neus is erg licht en weinig uitgesproken. Vanille, ruw graan en de schil van citroen. Handwarmte brengt geen verbetering. Flauw.

De body is licht, de smaak snoeperig zoet. Wine gums en een karrenvracht aan vanille. Een mespuntje witte peper en heel wat tannine die voor een flink bittertje zorgt. Meh...

De afdronk is bitterzoet, maar bijzonder kort.

Nou, doenbaar – zeker voor die prijs – maar kapot ben ik hier allesminst van. Bij het flauwste wat ik dit jaar al geproefd heb. Gelukkig gaat 30% van mijn uitgave naar een goed doel. Anders was het wel een serious waste of money. Thierry Van Renterghem heeft naast deze Skot’Tiche ook de August 17th single malt, de Cosmik Vodka, GemBlueGin, Casa Belga tequila en Gabriel Rhum op zijn actief staan. Zowel de vodka als de gin zijn al in de prijzen gevallen. Deze whisky gaat dat niet gauw evenaren.

61/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4390