WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Beek Dutch Premium Blend

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, december 29, 2018 09:38:14

Bottelaar: Beek Spirits
Regio: Nederland
Fles: Beek Dutch Premium Blend
Kleur: goud
ABV: 43%

Hollandse Blend

Jan Beek is al decennialang begeesterd door sterke drank. In die mate dat hij vorig jaar besloot professioneel aan de slag te gaan en zijn eigen merk ‘BEEK’ te lanceren. In zijn portfolio zit vanalles: bitter van kruiden, gin, rum, oude genever, calvados, korenwijn en… whisky. Naast enkele single casks die hij bottelt, maakt Jan ook zijn eigen zogenaamde ‘Dutch Premium Blend’. Daarvan is batch 2 net uit, maar wij proeven nog van zijn eerste batch. Hij werd samengesteld met niet minder dan 6 verschillende Nederlandse malts: Texel, Zuidam, IJsvogel, Eastmoor, Den Hool en Frysk Hynder.

Ietwat gesloten neus op rogge, vernis, chocolade en flink wat kruiden. Koffiedik. Korst van dubbel gebakken wit brood. Vanille. Moutig en kruidig maar redelijk verstoken van een zoetje.

De body is mooi en op smaak is hij wel meteen erg zoet, maar met tevens een flink bittertje. Appelsienenlikeur, honing, vanille, karamel en iets van noten. Kruidig randje, wat hem iets scherp maakt. Niet onaangenaam.

In de afdronk is hij dan weer mierzoet, bijna snoeperig, met wederom dat bittertje.

Een leuk idee om naar Schots voorbeeld een blend te gaan maken met enkel Hollandse whisky. Dat gezegd zijnde vind ik deze maar heel gewoontjes. Maar als je weet dat hij amper 30 EUR kost, dan moet je je ook niet aan een hoogvlieger verwachten, me dunkt.

71/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4388