WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cley Malt & Rye Cask Strength

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, december 28, 2018 16:42:19

Distilleerderij: Cley
Regio: Nederland
Fles: Cley Malt & Rye Cask Strength, 50cl
Kleur: brons
ABV: 58%

Stroperig

Cley uit Rotterdam – opgericht in 2015 en bijgevolg ziet hun product nu pas het levenslicht – gaat vanaf oktober 2018 een eigen biologische Single Malt whisky stoken. Maar wij genieten nog even van hun eerste zogenaamde Malt & Rye whisky. De versie op drinksterkte (46%) vonden we best aangenaam. Eens kijken wat dat zegt op vatsterkte.

Hola! Deze neus is een pak fruitiger dan zijn ‘kleine broertje’ op drinksterkte. Hier heb ik meteen donkerzoet fruit in de vorm van abrikozen, pruimen en rozijnen. Tabaksbladeren en roggetoast. De rogge zorgt voor een mooie kruidigheid. Toets van vanille en honing. Hij ruikt zelfs ietwat smeuïg. Mooi!

Prima body. Olieachtig, bijna stroperig. Lekker zoet op donkerzoet fruit zoals in de neus, aangevuld met nootmuskaat, saffraan en zwarte peper. Abrikozen en zelfs bosbessen. Stevige jongen, maar wel erg smaakvol.

De afdronk is warm, kruidig, pittig en lang en alle fruit van de neus komt nog eens voorbij.

Moeilijk te geloven dat dit dezelfde whisky is. Onversneden is hij stukken beter, hoor. Het sample werd mij ter beschikking gesteld door de distilleerder van dienst Paul den Dulk. Proficiat, kerel!

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4387