WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Meneer de Uil BA Auchentoshan

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, december 27, 2018 20:12:39

Brouwerij: Het Uiltje
Regio: Nederland
Fles: Meneer de Uil BA Auchentoshan
Kleur: cola
ABV: 12.2%

Origine Chocolade

In 2012 werd in Haarlem Het Uiltje opgestart door Robbert Uyleman na een succesvolle crowdfunding campagne. Zijn biermerk is niet alleen een afgeleide van zijn eigen naam, maar ook van de bekende kinderreeks ‘de Fabeltjeskrant’ op de Nederlandse televisie. Hallo, meneer de Uil! Weet u nog? Naast een porter op Glenfarclas heeft Robbert ook een porter op Auchentoshan. Tja, die kon ik toch niet aan me voorbij laten gaan, toch? Deze Imperial Stout is een gitzwarte jongen met een lichtbruine kraag die na zo’n 20 seconden helemaal verdwenen is. Dat er op het label naar een Highland distillery wordt verwezen, zal ik Het Uiltje maar vergeven…

Donkerzoete, licht bittere en luxueuze neus op vanille, origine chocolade, hout en koffie. Vers geboend leder en een hint van kruidnagel. Romig!

Bitterzoet op smaak. Heerlijk romig. Wordt verassend zoet, zelfs. Maar nooit stroperig of snoeperig. Lekker intens en fris. Ik kan een glimlach niet onderdrukken.

Nogal kort en bitterzoet, maar dat doet geen afbreuk aan het feestje.

Een toegankelijke, doch intense stout die het op zichzelf goed doet, maar ik kan deze hartelijk aanbevelen voor bij een kaasschotel.

Geproefd door Mark Dermul op 22-12-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4385