WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Isle of Skye 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, december 06, 2018 15:40:29

Bottelaar: Ian Macleod
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Isle of Skye 12 Year Old
Kleur: koper
ABV: 40%

Verkoold Hout

Isle of Skye is een blend die wordt samengesteld met malts uit de Speyside en de Islands (en grain) en we mogen er – omwille van de naam – van uit gaan dat er ook flink wat Talisker in verwerkt zit. Een fles kost amper 35 EUR, dus hou uw enthousiasme in toom. Aan het kleurtje te zien is er ook flink wat gesherriede whisky gebruikt.

De neus offreert in eerste instantie toch duidelijke hints van de graanwhisky. Daar is niks mis mee, ware het niet dat de malts in de mix daardoor wat meer moeite krijgen om zich te tonen. Dat vertaalt zich naar vanille, honing, belegen eikenhout opgesmukt met gebakken peren en overrijp fruit. Een heel licht toefje rook en een mespuntje zout is het enige wat me enigszins aan Talisker doet denken. Nog wat Oosterse kruiden. Alles bij elkaar is dit een aangename, maar veel te eenvoudige neus.

De aanzet is lichtjes olieachtig. Hij is onmiddellijk zoet en kruidig met een karrenvracht aan karamel, maar nog weinig fruitige toetsen. Nu krijg ik wel meer rook – zilte turf, zeg maar – en meer kruiden en iets wat me aan verkoold hout doet denken.

De afdronk is eerder kort op vanille en zachte turfrook. Net iets te zoet naar mijn gading.

Leuke blend om op tafel te zetten tijdens de zomerse barbecue, maar weinig meer.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-10-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4351