WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Cotswolds Inaugural Release

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, december 01, 2018 16:18:14

Distilleerderij: Cotwolds
Regio: Engeland
Fles: Cotswolds Single Malt, Inaugural Release, OB 2014/2017, 4000 bts
Kleur: vol goud
ABV: 46%

Engelse Ier

Deze eerste single malts van deze Engelse distilleerderij betreft een distillaat van september 2009 dat rijpte op Kentucky bourbon barrels (70%) en voormalige rode wijnvaten (30%). Wijlen Jim Swan had eigenaar Daniel Szor deze combinatie aangeraden. In oktober 2017 werd de eerste batch – vandaar Inaugural Release – op het grote publiek losgelaten, 4000 flessen sterk op drinksterkte.

De neus is aangenaam romig en zoet op allerhande geel en oranje fruit (mandarijnen, perzik, ananas en banaan) met flink wat vanille en iets wat me aan zure room doet denken. Doet een beetje denken aan de betere Ierse whiskey.

Prima mondgevoel met weer dat romige element. Fruitig zoet met een betrekkelijk intense kruidigheid. Banaan en ananas komen nu eerst, gevolgd door citrus en gebakken appeltjes. Iets van noten, waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Moutig hart met wat hout naar het einde toe, waardoor hij licht drogend wordt. Wederom moet ik aan een Ierse whiskey denken.

De korte afdronk begint zoet, maar wordt snel droog. Hij blijft kruidig tot op het eind.

Nou, voor zo’n jong beestje is dit een erg aangename whisky, moet ik zeggen. En hoewel hij duidelijk Engels is, vertoont hij vele gelijkenissen met Ierse whiskey. Een Engelse Ier. Dat gaat Mr Szor niet graag horen, tenzij je er bij vertelt dat hij aan het betere Ierse werk doet denken.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-09-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4344