WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenlossie 20 Year Old 1997 Signatory

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 28, 2018 07:28:31

Distilleerderij: Glenlossie
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlossie 20 Year Old 1997/2017 Signatory Un-chill Filtered Collection for The Nectar, hogshead #1141, 308 bottles
Kleur: vol goud
ABV: 46%

Glenislay?

The Nectar, één van de belangrijkste importeurs op de Belgische markt, bottelde deze 20-jarige Glenlossie via Signatory, de bekende onafhankelijke bottelaar uit Pitlochry. Het okshoofd leverde 308 flessen op 46% op.

Hola, wacht eens even… is dit Glenlossie? Dat ‘kleine maltje’ dat vooral voor de blenders produceert? Oh, my, dan is dit eerder atypisch, maar in de goede zin. Het zomerse fruit tekent zeker present, maar wordt al gauw overklast door kaarsvet, woodsmoke en verse mandarijntjes. Honing, bijenwas, Doyenné peren, kokos…peat?! Wat is dat hier allemaal? Maar lekker, ja, dat is deze neus zeker en vast.

Heerlijk romig en zoet, maar wederom is daar onmiddellijk een atypisch randje dat ik nu niet anders kan omschrijven dan als assen. Rijpte deze Glenlossie op een Islay-vat? Krijt, turfrook en snuiftabak gaan al snel met al je aandacht lopen. Het fruit vertaalt zich naar perzik, appels en een karrenvracht aan mandarijntjes. En hij is absoluut geweldig.

De afdronk gaat verder op hetzelfde elan met een verrassend streepje rook.

Stunner! Zet dit blind op tafel en niemand denkt aan Glenlossie, daar verwed ik mijn rechterarm om. Heerlijke whisky met flink wat toetsen die je aan Islay doen denken. Geweldige vatkeuze.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-09-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4338