WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Macduff 9 Year Old 2008 Duncan Taylor The Octave

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, november 24, 2018 07:29:15

Distilleerderij: Macduff
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Macduff 9 Year Old 2008/2017 Duncan Taylor, The Octave #5816225, 93 bts
Kleur: goud
ABV: 52.4%

Koffiekaramel

Duncan Taylor heeft een reeks ‘The Octave’, waarbij de whisky in een klein vat gerijpt (of gefinished) wordt. Een octaaf is immers een vat dat maar 1/8e van een standaardvat betreft. Rijping gaat dus sneller, want er is meer contact met het hout. Dat verklaart wellicht waarom deze Macduff reeds op 9-jarige leeftijd werd gebotteld, net als enkele zustervaatjes. In dit geval gaat het om een sherryvaatje.

Donkerzoete neus op mokatine. Dit is de Arabier van Roodthooft in vloeibare vorm. Geen enkel ander aroma heeft een schijn van kans. Dan zou je kunnen zeggen dat dit een ééndimensionale neus betreft. Klopt. Maar lekker is hij eveneens!

Hij is zo stroperig dat je hem als het ware kan kauwen. Opnieuw vooral koffiekaramellen, maar nu verschijnt er een flinke kruidigheid met gember en zoethout op kop, gevolgd door een drogende toets van tannine. Die overheerst zelfs vanaf de tweede slok, waardoor ik bijna het gevoel krijg dat ik een plank lik. Net over de top.

De afdronk is middellang en mierzoet op karamel in het kwadraat.

Dit is er eentje voor de zoetekauwen onder ons.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4331