WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Blair Athol 18 Year Old 2000 Mobsters on Mopeds

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, november 23, 2018 16:20:17

Distilleerderij: Blair Athol
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Blair Athol 18 Year Old 2000/2018, BYOB-C, Mobsters on Mopeds, 80 bts
Kleur: licht goud
ABV: 58.4%

Turks Fruit

Na het succes van de 8-delige reeks Lads of Lobland, lanceert de Belgische Bring Your Own Bottle Club, kortweg BYOB-C (spreek uit ‘biopsy’), een nieuwe reeks onder de banner ‘Mobsters on Mopeds’. Het label is weer geweldig, maar het gaat ons natuurlijk vooral om de inhoud. Die is deze keer afkomstig van Blair Athol, die na 18 jaar rijping gebotteld werd op vatsterkte. Slechts 80 flessen werden gelanceerd.

Mooie, gelaagde neus op Turks Fruit, sultanas, appels en peren en iets van kruisbessen. Wat toffee in de achtergrond, alsook wat bloemsuiker. Abrikozentaart na enkele ogenblikken. Nog wat eucalyptus voor een frisse toets. Nice!

Krachtig, kruidig, maar toch fris op de tong. Nu krijg ik wat meer citrus naast het witte fruit. De kruiden zijn ook best stevig met zoethout en nootmuskaat, maar vooral witte peper. Perzik in siroop? Hij wordt zoeter naarmate ik een tweede en derde slok neem. Hij wordt zelfs lichtjes tropisch. En dat voor een bourbonvat…

Lekker lange, warme en kruidige finish – maar hij blijft fruitig zoet tot op het sterfbed.

Mooie start van de nieuwe reeks. Ik ben al meteen fan! Met dank aan Dominic om voor mij fles 80/80 voor te behouden. De nummerfreak in mij doet een vreugdedansje.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 13-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4330