WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Keith 24 Year Old 1993 The Nectar of the Daily Drams

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, november 22, 2018 17:22:41

Distilleerderij: Glen Keith
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Keith 24 Year Old 1993/2018 The Nectar of the Daily Drams
Kleur: licht goud
ABV: 51.2%

Toppertje

Deze Glen Keith ontdekte ik op het whiskyfestival Spirits in the Sky in november 2018. Hij is nochtans gebotteld voor The Whisky Fair in Duitsland. Blijkbaar vonden een paar flessen dan toch hun weg naar ons Belgenlandje. Deze door de Nectar of the Daily Drams gebottelde Speysider werd in 1993 gestookt. U weet al dat Glen Keith uit de jaren 1990 zelden teleur stelt. De verwachtingen zijn bijgevolg hoog gespannen.

De neus is eerst verrassend gesloten. Het kost best enkele ogenblikken (en wat handwarmte) om hem zijn karakter te doen vrijgeven. Mijn eerste indruk is guimauve (heb ik wel vaker in Glen Keith), groene banaan en arendsvaren. Best waxy, dat wel. Hint van witte chocolade en een schijfje ananas. Tikkeltje herbaal.

Heerlijk romig op de tong. Maar wel betrekkelijk heet. Nu krijg ik naast de guimauve en banaan (die al iets rijper lijkt dan op de neus) ook gekookt fruit. De voorloper van een abrikozenconfituur, zeg maar. Hint van kokosnoot. Gekarameliseerde gember en wat zoethout. Een bittere toets als van Sevilla appelsienen en wat citroensap. Erg mooi gebalanceerd, dat wel.

De afdronk is lang, met wederom guimauve, banaan en iets van gember.

Toppertje, maar ondertussen nergens meer te vinden, natuurlijk.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 12-11-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4328