WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Keith 23 Year Old 1994 Asta Morris

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, november 21, 2018 16:33:00

Distilleerderij: Glen Keith
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Keith 23 Year Old 1994/2018 Asta Morris, Refill Bourbon #AM14, bottled for Passion for Whisky, 42 bts
Kleur: koper
ABV: 52.5%

Fabelachtig

Passie voor Whisky is een bekende Nederlandse slijterij. Voor het eerst gaat Zotte Bert met hen in zee met deze erg gelimiteerde (slechts 42 flessen) Glen Keith. Hij kostte zo’n 150 EUR, maar – zoals dat gaat met dit soort releases – al lang uitverkocht. De rest van het vat (114 flessen) verscheepte Asta Morris naar hun trouwe partner in het Verre Oosten, GaiaFlow.

Heerlijk romige en fruitig zoete neus op banaan, abrikozen, rode appels in de pan, honing en kokosnoot. Nog wat vanille en iets wat me aan Mello Cakes doet denken. Bovendien heeft hij een waxy kantje en is hij licht herbaal, wat voor diepgang zorgt. Een mespuntje kaneel, een blaadje munt en salie. Top.

De aanzet is krachtig, erg zoet en kruidig. Banaan, abrikozen en kokos keren weer, aangevuld met wat citrus, nu. Denk grapefruit en bloedappelsien. Flink wat honing. De kruiden zijn aan de luide kant, maar hij kan het wel hebben. Denk kaneel, allspice en gekonfijte gember. Erg compleet.

Fabelachtig lange afdronk die romig blijft en pas op het sterfbed wat tannine rondstrooit.

Bert moet dringend zijn prioriteiten herzien en stoppen met zoveel lekkers naar het land van de rijzende zon te sturen. ’t Is daar goed zaken doen, dat begrijp ik wel, maar er mag een beetje meer in onze contreien blijven. Waarvoor dank.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-10-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4326