WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

GlenDronach 16 Year Old Platinum

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, november 20, 2018 17:42:18

Distilleerderij: GlenDronach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: GlenDronach 16 Year Old Platinum, OB 2012 for South Africa
Kleur: brons
ABV: 48%

Elegant

De GlenDronach 16 Year Old Platinum is een minder bekende release van deze Speysider, die naast een algemene release ook een versie op de markt bracht voor Duitsland, Taiwan en Zuid-Afrika. Het is die laatste die we – dankzij The Bonding Dram – aan de lippen kunnen zetten. Hij werd in 2012 gelanceerd.

Op de neus verschilt hij danig van de 15-jarige Revival. Deze is veel zoeter op butterscotch en kaneel, hoewel de pruimen, rozijnen en dadels zeker present tekenen. Hij is cleaner, als u begrijpt wat ik bedoel. Ook wat Café Frappé, mokka en hints van leder en verse kersen komen er doorheen. Wat gestoofde appels en overduidelijke hints van melkchocolade. Dit staat me heel erg aan.

Hij is olieachtig, rond en mondvullend. Heerlijke zoet op bruine suiker, toffee, mokatine en Christmas cake. Gedroogd fruit. Melkchocolade. Hij is minder vuil dan de Revival en een pak eleganter.

De afdronk is lang met een mooie kruidigheid en een heel klein bittertje van de eik.

Hoewel deze wat mij betreft interessanter is dan de Revival en zelfs de Allardice, ben ik bang dat de prijs mij eerder naar voornoemde zal sturen. Maar wat een lekkere GlenDronach.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4324