WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenfiddich Experimental Series #2 Project XX

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, november 05, 2018 17:47:46

Distilleerderij: Glenfiddich
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenfiddich Project XX
Kleur: oud goud
ABV: 47%

Twintig

Het verhaal van de tweede release in de Experimental Series is erg leuk om horen. De 20 Glenfiddich ambassadeurs (vandaar dus de XX en de vingerafdruk op de fles) kregen de opdracht – zonder bijkomende uitleg – om in het warehouse elk 5 vaten te voorzien van hun naam. Daags nadien stonden er voor elk van de twintig ambassadeurs 5 glaasjes op tafel met uit elk door hun gekozen vat een sample. Wederom weinig uitleg behoudens de opdracht hun favoriet te kiezen. Op dag drie stond Brian Kinsman voor hun neus met een vatting van deze twintig samples. De combinatie bestond uit 17 bourbon vaten, 2 sherryvaten en één portvat (die later 4 maanden huwden alvorens op fles te gaan). En ze zagen (lees: proefden) dat het goed was. De Twenty was geboren.

Aangenaam fruitige en kruidige neus op appel, peer, vanille, moutsuikers en romige vanille. Zoethout en fijne specerijen zorgen voor een kruidige toets. Suikerspin? Amandelnoten. Erg aangenaam, hoor.

Oh, dit is lekker. Een elegante mix van zomers fruit en dan plots komen de sherrytoetsen groots opzetten. Gekarameliseerde appelsienschillen, amandelnoten, kaneel en ander heerlijk zoets.

Lekker lange afdronk, donkerzoet met een goeie toets van het hout.

Prijs-kwaliteit is dit voor mij de topper uit de Experimental Series (tot nu toe).

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-10-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4300