WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Ledaig 10 Year Old 2007 The Whisky Mercenary for Whisky Troef

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, november 03, 2018 11:14:53

Distilleerderij: Tobermory
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Ledaig 10 Year Old 2007/2017 The Whisky Mercenary for Whisky Troef, 85 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 51.5%

Wellington Boots

Whisky Troef vierde in 2017 haar 5-jarig bestaan. Om dat luister bij te zetten werd bij The Whisky Mercenary aangeklopt voor een feestelijke botteling. Het werd deze 10 jarige Ledaig.

En ja hoor, het is weer een schoolvoorbeeld van lekker vuile Ledaig op de neus. Roomboter en stokvis, appeltjes en vanille, maar ook hooi, aarde en rubberen laarzen. U weet wel: Wellington Boots. Een druppeltje olijfolie en limoensap. Kokkels en rauwe mosselen. Zalig.

Een flinke turfbom, toch wel. Assen, zeezout, peper en turf gaan de zoete toetsen vooraf en trekken al je aandacht. Maar wie oplet kan ook vanille en appelsap, iets van pompelmoes en misschien zelfs wat meloen. De rokerigheid is geweldig.

De afdronk is lekker warm, lang en kruidig, waarbij de rook eerst nog wat intenser wordt alvorens zachtjes weg te deemsteren.

Fantastische Ledaig, zoals hij hoort te zijn. Bedankt voor het sample, Tom.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 23-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4297