WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Clan Campbell 5 Year Old Light Blended Scotch Whisky

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, oktober 17, 2018 12:15:23

Bottelaar: Muir McKenzie & Co
Regio: Schotland
Fles: Clan Campbell 5 Year Old Light Blended Scotch Whisky
Kleur: oud goud
ABV: 43%

Rozenwater

Clan Campbell is één van de bekendste, grootste en oudste clans uit het Schotse noorden, sinds de 13e eeuw. Het is dan ook niet onlogisch dat er een whisky naar hen zou genoemd worden. Sinds 1948 is de blend Clan Campbell op de markt. Vandaag de dag is het merk in handen van Chivas en is het één van de grootste verkopers in Fankrijk. Ik vond nog een oud miniatuurtje in mijn kelder – met leeftijdsaanduiding! – op 43%.

De neus is een mix van rood fruit en fietsbanden, gevolgd door dieselwalm en pomme d’amour. Wat grappig. Maar verre van onaardig. Hint van Turks Fruit en perzik. Ik vind ‘m meer dan leuk.

Helaas is hij bij aanzet zeer zwak, bijna waterachtig. Gelukkig maakt hij op smaak één en ander goed, hoewel hij wel flink zoet is. Karamel, suikerwater, rozenwater (veel!), gebakken appels met kaneel. En een metalige hint, die wellicht een variant op de OBE is, in dit geval. Mooie kruidigheid. Kaneel en kruidnagel. Volgens mij ging hier toch wel wat sherrygerijpte whisky in.

De afdronk is zoet, zoeter, zoetst. En kort, het dient gezegd.

Stukken beter dan zijn huidige tegenhanger, maar daar is niet veel voor nodig. Verre van een hoogvlieger, maar toch een leuke oude blend.

73/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4265