WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Clan Campbell Blended Scotch Whisky

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, oktober 17, 2018 06:32:26

Bottelaar: Muir McKenzie & Co
Regio: Schotland
Fles: Clan Campbell Blended Scotch Whisky
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Suikerwater

De Clan Campbell blend die vandaag de dag op de markt verkrijgbaar is heeft Glenallachie als fingerprint malt. Hij is genoemd naar de clan van Sir Colin Campbell, die in 1266 dapper vocht tegen de Engelsen. Sindsdien wordt de Duke of Argyll, het clanhoofd van de Campbells, de eretitel ‘MacCailein Mor’ toebedeeld, wat zoveel betekent als ‘zoon van de grote Colin’. Sinds 1984 is deze blend een bestseller in… Frankrijk.

Erg zomerse en frisse neus op appeltjes, vanille en florale toetsen. Maar daarmee is echt alles gezegd. Heel eenvoudig, heel toegankelijk en heel licht.

Euh… dit is erg zoet alsof ik suikerwater op steroïden drink. Doe daar vanille bij, romige karamel en een enkele Golden Delicious appel. Meer heeft het niet om het lijf.

De afdronk is eerder kort, zachtjes gekruid en vertoont een erg licht streepje woodsmoke.

Verwacht twee keer niks en je zal niet teleurgesteld zijn. Mixen, die handel.

68/100

Geproefd door Mark Dermul op 28-07-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4264